Representants de les administracions i institucions que participen al projecte, al Teatre Principal de Sabadell. Autor: J.d.A.

Font: iSabadell

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Comissió Europea (FEDER) finançarà un projecte de disseny i innovació industrial amb epicentre a Sabadell.

La principal acció d’aquest projecte serà la rehabilitació d’unes naus industrials al costat de l’ESDi per fer-hi un “club de talent i innovació”, en paraules de l’adjunta a la direcció de la Fundació del Disseny Tèxtil, (Fundit), Georgina Bombardó.

El projecte va lligat de la mà de l’ajuntament de Sabadell, Castellar, Barberà i Sant Quirze més la UAB, la Fundit i la Corporació Sanitària Parc Taulí. 

En total, entre 2018 i 2020 s’invertiran 3,1 milions d’euros, dels quals un milió i mig provenen de la Unió Europea. Hi ha diverses accions. La principal, i que s’endú gairebé dos de cada tres euros, va lligada a l’Escola Superior de Disseny Industrial, l’ESDi, centre universitari adscrit a la Universitat Ramon Llull, que opera des de la Gran Via de Sabadell.