La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és l’encarregada de l’Operació 2 del projecte ININVallès: l‘Observatori d’Intel·ligència Competitiva, un projecte que té l’objectiu d’oferir accés a bases de dades de patents d’arreu del món per tal d’augmentar la competitivitat en l’acció empresarial.

La UAB es va crear el 1968 amb les primeres facultats: Lletres, Medicina, Ciències i Ciències econòmiques. Des dels seus inicis va posar els fonaments d’un ensenyament respectuós amb els principis bàsics d’autonomia, participació i compromís social i, actualment, està consolidada entre les dues-centes millors universitats del món als principals rànquings d’universitats i està situada entre les 10 universitats joves amb més projecció i prestigi mundial.

Té molt sentit que una institució com aquesta formi part del PECT ININVallès. És la universitat de referència del Vallès, va néixer i va créixer en aquesta àrea de Catalunya, naturalment industrial i pionera en la recerca i en l’aplicació de noves tecnologies a les empreses manufactureres del seu entorn. És en la zona vallesana on la UAB és valorada també en la seva avançada reflexió sobre el disseny d’ecosistemes de coneixement i innovació al territori.