L’Escola Superior de Disseny Industrial (ESDi), centre de formació adscrit a la Universitat Ramon Llull, es va fundar l’any 1989 per a donar resposta a les necessitats de la societat i de la indústria i amb l’objectiu d’impulsar la cultura del disseny. ESDi va néixer amb la pretensió de transmetre el coneixement de l’art i el disseny mitjançant un procés creatiu d’anàlisi, esforç i talent fomentant la introducció de metodologies innovadores.

El 1992 es va convertir en el primer centre de l’Estat espanyol en impartir estudis universitaris de disseny i, actualment, es tracta de l’única universitat espanyola que imparteix totes les modalitats dels estudis oficials del Grau de Disseny, a més, compta amb més de 50 convenis de col·laboració internacional per a l’intercanvi tant d’alumnes com de professors.

Cal remarcar el valor que aporta ESDI al PECT d’ININVallès i a la ciutat de Sabadell. Per una part, la seva integració i implicació amb les ciutats de l’àmbit és molt gran, a més, també es dedica a generar i transferir coneixement en la disciplina del disseny industrial, especialització triada en el PECT i, amb el temps, ha esdevingut un centre de formació d’alt nivell en l’àmbit de la tecnologia i el disseny aplicats al producte, que treballa conjuntament amb el teixit empresarial del territori.