L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès és l’encarregat de l’acció 5 del projecte ININVallès, l’impuls de l’economia circular als sistemes industrials. Amb aquesta operació, es vol millorar l’eficiència en l’ús dels recursos, la reducció de costos i l’impuls de les sinergies entre empreses mitjançant l’intercanvi de materials, energia i aigua.

L’entitat ha impulsat diverses accions de dinamització al territori per a l’impuls de l’economia circular a través de workshops d’ecoinnovació i ecodisseny per a empreses, tallers per a la ciutadania en temes de reciclatge, treballs de recerca en matèria d’economia circular i campanyes de sensibilització a les escoles.

Un exemple d’aquestes accions és el cicle de sessions participatives en què ha estat treballant, aquest passat any 2020, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Unes sessions que tenen com a objectiu el disseny i conceptualització d’un espai d’aprenentatge i ideació (un Living Lab) al voltant de l’Economia Circular, concepte molt estretament relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient.