OP 4

El disseny i la innovació industrial al servei de l’envelliment actiu al Vallès
Sol·licitar informació

projecte

Coneixement

Millorar l’envelliment i la salut de la població de gent gran.

Crear un espai i una metodologia per a la captació de necessitats de la població major de 60 anys i transformar-ho en oportunitats empresarials.

Joaquim Campoy Rubio 

“Les àvies i els avis del Vallès fan futur”

Joaquim Campoy Rubio és responsable de projectes d’Innovació a la Unitat d’Innovació de la Fundació Parc Taulí. És llicenciat en dret per la Universitat Pompeu Fabra, té un Màster en Dret del comerç europeu i internacional per la Universitat Caledonia de Glasgow i un en Dret de la Propietat intel·lectual per la Universitat de Derby. En aquesta entrevista ens parla sobre la seva operació en el projecte ININVallès, S-ÀVIES/IS. Laboratori d’idees.

Sobre l’operació

Les àvies i els avis del Vallès fan futur: la innovació en productes i serveis destinats a l’envelliment actiu i saludable a les mans de la gent gran.

 

Contribució a l’ecosistema innovador ININVallès

La nostra operació pretén capitalitzar el coneixement i l’experiència de la gent gran del Vallès per convertir-ho en un actiu important del territori al servei de la indústria vallesana. El nostre objectiu és que siguin les mateixes àvies i avis els qui marquin les tendències de la innovació en el camp de l‘envelliment actiu i saludable, a la vegada que participen en el procés de creació de nous productes i serveis dels quals en seran els principals consumidors/usuaris. Les àvies i avis diran a la indústria quins productes i serveis necessiten i com volen que siguin. Aquest nou enfocament permetrà que empreses del Vallès puguin diversificar les seves activitats en el sector de l’envelliment actiu i saludable, o bé, que se’n puguin crear de noves que donin resposta a necessitats específiques de la gent gran.

Resultats i beneficis

El que busquem amb la nostra operació és apoderar a les àvies i avis del Vallès perquè, mitjançant els seus coneixements i experiència, puguin contribuir a l’especialització i competitivitat de la indústria vallesana en aquells sectors relacionats amb l’envelliment actiu i saludable. Es tracta de posar a disposició de les empreses una font riquíssima de coneixement i experiència com a peça clau en el desenvolupament de nous productes i serveis. Es vol crear un nou escenari on s’ofereixi a la gent gran l’oportunitat de contribuir activament en el desenvolupament industrial del Vallès, ajudant a les empreses a encarar els reptes que presenta l’envelliment de la població i les oportunitats que ofereix la denominada “economia de plata”. La consolidació d’aquesta col·laboració entre indústria i ciutadania permetrà la diversificació de la indústria vallesana, l’atracció d’empreses al territori i la creació de noves iniciatives empresarials, amb la consegüent creació de nous llocs de treball. 

La nostra operació també busca potenciar la col·laboració entre gent gran, indústria i acadèmia (universitat i formació professional), en el disseny i prototipatge de nous productes i serveis destinats a l’envelliment actiu i saludable. Això permetrà que els estudiants puguin tenir una experiència pràctica en el món industrial, a la vegada que contribueixen al desenvolupament de la indústria del Vallès.

Pressupost

245.000€

PER A MÉS INFORMACIÓ...

1 + 4 =