OP2

Observatori d’intel·ligència competitiva
Sol·licitar informació

projecte

Tecnologia

Ofereix accés a bases de dades de patents d’arreu del món, accés a informació tecnològica per augmentar la competitivitat en l’acció empresarial.

Ofereix una plataforma única de vigilància personalitzada per conèixer les noves tendències socials i tecnologies.

Iván Martínez Flores

“Una eina per dissenyar estratègies empresarials, innovadores i sostenibles”

Iván Martínez Flores és el vicegerent de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona i representant delegat de l’operació que desplega el projecte sobre l’Observatori d’Intel·ligència Competitiva: tecnologia i les tendències socials. Aquesta operació, inclosa dins el projecte ININVallès, té l’objectiu d’oferir accés a bases de dades de patents d’arreu del món per tal de facilitar el coneixement d’informació tecnològica i, així, augmentar la competitivitat en l’acció empresarial. A més a més, l’Observatori ofereix una plataforma única de vigilància personalitzada per conèixer les noves tendències socials i tecnològiques. En la següent entrevista, Iván Martínez ens explica els principals inputs del projecte en el marc de l’acció de l’Observatori d’Intel·ligència Competitiva.

Sobre l’operació

L’objectiu final de l’operació és disposar d’informació sistemàtica i recorrent, a escala global, sobre les noves tendències i tecnologies d’aplicació al disseny industrial i a la manufactura avançada.

Contribució a l’ecosistema innovador ININVallès

Aquest territori ja ha estat referent en l’aplicació de millores industrials en diferents sectors. Entre altres, el sector tèxtil, el de l’alimentació, el de la salut, l’auxiliar de l’automoció i de l’embalatge. Ara, es proposa un aprenentatge basat en la cultura de la innovació i el disseny industrial, que no està necessàriament lligat a cap sector finalista concret, sinó que s’ha adaptat a les tendències i oportunitats que les tecnologies han anat assenyalant en cada un d’aquests sectors.

Resultats i beneficis

Aquesta informació ha de permetre a les empreses la comprensió i l’aprenentatge de què està passant al món, fora del mateix negoci, per tal que puguin avançar i, així, preparar les estratègies de gestió dels reptes als quals hauran de fer front per ser el més competitiu possible. Per tant, és una eina per dissenyar estratègies empresarials innovadores i sostenibles, que repercuteixen en el desenvolupament econòmic i social del territori.
En l’àmbit educatiu, l’enfortiment dels lligams entre la universitat i les empreses ha de permetre una millora de la capacitat formativa de la Universitat Autònoma de Barcelona perquè resulti més propera a les necessitats reals de l’entorn, i ofereixi una oportunitat per a generar actuacions adreçades a incrementar llocs de treball altament qualificats.

Pressupost

344.470€

PER A MÉS INFORMACIÓ...

14 + 11 =