Projecte

Territori

Promoure actuacions d’economia circular per millorar la competitivitat del teixit empresarial del territori.

Millorar l’eficiència en l’ús dels recursos, reducció de costos i impulsar sinèrgies entre empreses mitjançant l’intercanvi de materials, energia i aigua.

Àlex Brossa Enrique

“Construïm municipis circulars”

Alex Brossa Enrique és regidor de Serveis Econòmics i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Brossa, és Enginyer Tècnic de Telecomunicacions amb especialitat en Sistemes de Telecomunicació per la Universitat Ramon Llull (URL), Enginyer Superior de Telecomunicacions per la mateixa universitat i té un Master of Business Administrations (MBA) per la Universitat de Girona (UdG). Actualment, com a regidor de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, coordina l’operació 5 del projecte ININVallès, “Impuls de l’economia circular als sistemes industrials”.  

Sobre l’operació

L’operació de Sant Quirze del Vallès “Impuls de l’economia circular als sistemes industrials” busca activar l’economia circular a les àrees d’activitat econòmica del municipi i dels territoris socis del projecte amb diferents accions. Inclou la conceptualització i pla d’acció d’un living lab, una campanya de sensibilització a les escoles, l’anàlisi exhaustiva de la situació actual de l’economia circular als nostres polígons i la creació d’un segell de polígon ecoeficient, que ha de contribuir a avançar cap a models industrials més sostenibles. Tots a aquests conceptes definits en una frase serien: Construïm municipis circulars.

Contribució a l’ecosistema innovador ININVallès

Vam apostar per formar part de l’ecosistema ININVallès, perquè ja fa anys que estem treballant la innovació amb els ajuntaments socis d’aquest projecte, amb l’objectiu de posicionar-nos, en conjunt, com a territori competitiu i especialitzat, amb capacitat d’atracció de talent. L’economia circular està a l’ordre del dia de totes les agendes polítiques i legislatives i, per tant, creiem que el focus de l’augment de la innovació i la competitivitat territorial ha d’estar necessàriament lligat a millores en l’eficiència dels recursos. A més, totes i cadascuna de les accions que s’executen són reproduïbles als municipis del voltant, perquè tenen característiques, reptes i inquietuds similars.

Resultats i beneficis

Una de les actuacions se centra, precisament, en la connexió entre els diferents agents del municipi (escoles, comerços, empreses, associacions, etc.) per crear un espai per a Sant Quirze del Vallès que sigui un nucli d’aprenentatge i innovació al voltant de l’economia circular: el living lab d’EC. Un lloc per compartir, per formar-se, crear, etc., que permetrà difondre i fer conèixer el potencial econòmic i sostenible del municipi. Aquesta connexió entre els diferents agents aproparà les empreses a la ciutadania i farà conèixer quin és el teixit industrial que tenim i com podem sumar. És una acció participativa, totalment transversal, per construir, entre totes, el Sant Quirze Circular.

Descarrega l’Eina d’autoavaluació de l’ecoeficiència als PAEs

Pressupost

241.758€

PER A MÉS INFORMACIÓ...

14 + 10 =