L’ajuntament de Sant Quirze del Vallès organitza la segona Jornada Empresarial en línea d’ININVallès

El divendres 10 de juny va tenir lloc la segona jornada empresarial en línia del PECT ININVallès organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Sota el nom ‘Solucions energètiques als PAES’, l’objectiu de la sessió era presentar noves eines per les indústries per avaluar instal·lacions d’autoconsum en el marc de les noves tarifes elèctriques.

Iolanda Repullo, cap de Dinamització Empresarial, Vapor Llonch, Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, i Àlex Brossa Enrique, Regidor de Serveis Econòmics i Promoció Econòmica de Sant Quirze del Vallès, van ser els encarregats d’obrir la segona jornada empresarial d’ININVallès que va comptar amb la participació d’Anna Lluís Gavaldà, fundadora i directora de SÍMBIOSY, i Josep Rosell Gallart, consultor a SÍMBIOSY i responsable de projectes a OÎCOS; d’Isabel Baños Martín, directora tècnica de Dinamització empresarial i Polígons Industrials de l’empresa municipal ACTIVIDADES INTEGRADAS SA (Ajuntament de Barberà del Vallès), i de Patrícia Piqué Flores, consultora energètica a KM0 ENERGY.

En la primera presentació, a càrrec d‘Anna Lluís Gavaldà i Josep Rossell Gallart, els ponents van exposar les eines que han desenvolupat per mesurar el potencial d’energia solar fotovoltaica i la viabilitat dels projectes d’autoconsum compartit. Rossell afirmava: “Les instal·lacions que s’amortitzen més ràpidament no sempre són més rendibles, les més eficients són les que gràcies a la seva orientació i inclinació ens ajuden en l’àmbit econòmic i en l’estalvi d’emissions.”

En la segona ponència, Isabel Baños Martínexplicava com aplica l’estratègia Municipal Energètica (EMTE) de Barberà del Vallès als PAEs:

“L’Ajuntament de Barberà del Vallès vol liderar i posar en marxa accions per aconseguir un d’augment en l’ús d’energies renovables i la disminució del consum d’energia”

El repte que presentava Baños és que totes les empreses, ciutadania i administració pública s’uneixin per crear una Comunitat Local d’Energia que sigui la protagonista de la transició energètica municipal.

En tercer lloc, Patrícia Piqué, esmentava l’autoconsum compartit i els avantatges de l’energia solar amb la nova tarifació elèctrica.

“En general augmenta el cost del peatge d’energia, però disminueix el cost del peatge de potència. Això es fa per tal d’incentivar l’eficiència energètica i l’autoconsum, d’aquesta manera no és necessari comprar tanta energia a la xarxa i el seu cost acabarà disminuint”

En el final de la sessió es va dur a terme una ronda oberta de preguntes en què els assistents hi podien participar a través del xat de la plataforma i que va ser moderada per Gemma Navarro, tècnica PECT de Sant Quirze del Vallès, qui també va concloure la jornada.

Les Jornades Empresarials d’ININVallès són sessions obertes en línia que tenen l’objectiu de crear un espai per compartir i generar idees al voltant de les operacions i les diferents actuacions del projecte, mentre es donen a conèixer a empreses, persones emprenedores i ciutadania del territori ININVallès.  Amb la voluntat de crear i potenciar sinergies entre les empreses i, al mateix temps apropar la ciutadania en aquest tipus d’accions. Precisament, un dels objectius acomplerts de la jornada va ser l’obertura d’un espai d’interacció amb les persones inscrites, que van poder plantejar les seves pròpies qüestions al grup de professionals.