En el marc del projecte TECNODISSENY, l’Escola Superior de Disseny (ESDi) ha començat les obres de rehabilitació i adaptació d’espais de les antigues naus industrials que hi ha al seu campus de Sabadell. L’objectiu és crear un centre, o hub, de talent, innovació i Smart Design . Aquesta acció forma part del projecte “Vallès Industrial: innovació i disseny de la indústria europea” i representa un dels pilars del conjunt de la seva operació, que també preveu la posada en marxa de programes de dinamització d’aquesta innovació oberta.

Aquesta primera fase de remodelació, que es portarà a terme durant el transcurs d’aquest any 2020, implicarà una superfície de 2.500 metres quadrats i respondrà, sobretot, a usos industrials. S’hi podrà trobar, entre d’altres, espais de cotreball i experimentació per a empreses emergents i derivades. Pel que fa a la segona fase, es té previst desenvolupar un espai de coliving en una altra àrea de l’edifici.

Tecnodisseny té la pretensió d’esdevenir un centre referent en Smart Design. Aposta per esdevenir un espai d’intercanvi de coneixement entre el sector acadèmic, industrial i emprenedor, i vol posar insistència en la potenciació de start-ups i talent creatiu. El hub abastarà laboratoris i espais oberts i seguirà la metodologia de treball anomenada Design Thinking, basada en la creació de productes i serveis integrant als clients en els processos creatius i vivencials del desenvolupament de producte. L’objectiu és promoure la innovació industrial i aconseguir convertir el producte de les empreses en Smart Products, dispositius tecnològics innovadors, i desenvolupar el disseny de prototips, la producció digital i la robòtica.