Es tracta de l’última sessió en línia d’aquest 2021 en el marc d’ININVallès.

El dijous 2 de desembre va tenir lloc la cinquena jornada empresarial en línia del PECT ININVallès organitzada pel Parc Taulí sota el nom “Societat envellida i Design Thinking: Noves oportunitats per a la innovació”. La sessió, que tenia l’objectiu d’abordar les noves oportunitats que trobem actualment per a empreses i entitats per innovar en productes i serveis per la gent gran, va comptar amb la participació de Joaquim Vilà, professor de Direcció Estratègica i Innovació a l’IESE Business School Barcelona, i Maria Garrido, de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí. 

Durant la seva ponència, Joaquim Vilà, va explicar els objectius de la nova metodologia desenvolupada pel Parc Taulí, a més d’alguns exemples del seu ús. Vilà va destacar com “els dissenys de productes i serveis que fan una bona feina identificant les necessitats dels usuaris i/o consumidors són més efectius i més amplament acceptats”. D’aquesta manera, Vilà va explicar com en els tallers de generació d’idees amb la gent gran l’ús del joc ajuda als usuaris a expressar el seu pensament. Un fet clau per tal d’identificar les diferents necessitats que van sorgint.

Com en les anteriors jornades, Iolanda Repullo, cap de Dinamització Empresarial, Vapor Llonch, Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, va ser l’encarregada d’obrir la jornada tot fent una introducció del PECT ININVallès i de les operacions que en formen part. Per la seva banda, Maria Garrido, va introduir l’operació del Parc Taulí en el marc del projecte, “El disseny i la innovació industrial al servei de l’envelliment actiu al Vallès”.

En el final de la sessió es va dur a terme una ronda oberta de preguntes en què els assistents van participar activament i que va ser moderada per Maria Garrido, qui també va concloure la jornada.