Dos dels socis del projecte ININVallès, la Corporació Sanitària Parc Taulí i l’Escola Superior de Disseny (ESDi), han firmat un conveni per tal d’impulsar el desenvolupament de projectes d’innovació. L’objectiu és impulsar el desenvolupament d’idees innovadores proposades per metges, infermers i altres professionals de la Fundació Parc Taulí, mitjançant activitats de creació de prototips per part d’estudiants d’ESDi. Així, es pretenen desenvolupar conjuntament projectes d’innovació en nous productes i serveis en l’àmbit sanitari, combinant la creativitat dels estudiants d’ESDi amb l’experiència i el coneixement dels professionals de la Fundació Parc Taulí.

Entre els molts reptes que s’han proposat, estudiants i professorat d’ESDi ja estan treballant en iniciatives com la disminució dels gots de plàstic per a l’administració de la medicació, la reducció de contaminació bacteriana per l’ús de la targeta d’identificació professional i dispositius com rellotgeres o telèfons mòbils, el disseny d’una aplicació per millorar la comunicació entre infermeres i lliteres o el disseny de la planta d’hospitalització pediàtrica en el marc del projecte “Una Onada de Petits Somriures”.

Aquest conveni, nascut en el marc del projecte ININVallès, implica un nou impuls qualitatiu per a la creació de productes innovadors que, amb la seva implementació, ajudaran a convertir el progrés tècnic i científic en progrés social.