La Cristina Arroyo és veïna del municipi de Barberà del Vallès, té trenta-sis anys i treballa com a auxiliar administrativa. A més, és Presidenta de l’Associació de Discapacitats de Barberà del Vallès i jugadora de l’equip d’hoquei amb cadira de rodes de l’associació, un equip que s’ha proclamat campió d’Espanya i en què la Cristina va aconseguir el premi a la millor portera.

1. Creu que hi ha una relació entre competitivitat i innovació?

Totalment! Crec que poden anar de la mà. La competitivitat en un territori, o en l’àmbit empresarial, sempre es pot assolir a través de la innovació. I crec que al revés, la innovació sempre crea competitivitat.

2. Quina incidència creu que pot tenir viure en un ecosistema innovador, on es copsin les necessitats de la ciutadania i es generi innovació en base aquesta?

És molt positiu mantenir un ecosistema innovador. Si pensem en la ciutadania, s’han de tenir en compte les necessitats de tots els seus col·lectius. S’ha de mantenir un sistema innovador envers les persones, pel seu benestar i qualitat de vida, sostenibilitat i medi ambient i creixement econòmic.

3. Li pot millorar la vida la innovació en el dia a dia, en la manera de treballar, viure l’oci, la formació, la vellesa, entre d’altres?

Sí. Per a mi, la innovació és progressió. Com més avancem com a societat, molt més creixement personal tindrem com a ciutadans. Pot ser que la innovació, en un principi, ens creï dubtes o certa por a canviar diferents hàbits, però tenir la capacitat d’innovar en el nostre dia a dia ens donarà l’opció d’arribar a molts més llocs i a més persones.

En el cas de les persones amb discapacitat, com és el meu cas, moltes tenim molts problemes de mobilitat, que en aquest cas, la innovació ens ha facilitat moltíssim el nostre dia a dia.

4. Creu que l’ecologia té un paper important en la competitivitat de les empreses i d’un territori?

Avui dia, l’ecologia té un paper molt important a la nostra societat. Hem avançat molt en aquest tema i la societat s’ha conscienciat de la seva importància. Tant les empreses com els territoris han de fer una tasca molt important per continuar educant a les persones treballadores i a la ciutadania.