Durant l’últim trimestre del 2019, la Fundació Parc Taulí va organitzar quatre tallers amb àvies i avis de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant  Quirze del Vallès, per a la identificació de  necessitats i reptes en envelliment actiu i saludable.

Amb aquesta finalitat, es va escollir el mètode “Lego Serious Play” (Jugar seriosament al Lego), que consisteix a fer construccions amb peces del popular joc de nens “LEGO” per a generar idees i poder comunicar-les. Recerca en el camp de la psicologia i l’aprenentatge suggereix que fent construccions amb les mans i utilitzant la imaginació utilitzem fins al 80% del nostre cervell a l’hora de resoldre problemes o reptes (habitualment utilitzem sobre el 14% de la nostra capacitat cerebral quan responem a preguntes).

Aquests tallers de creativitat s’emmarquen dins l’operació de “Disseny i Innovació en Envelliment Actiu” al càrrec del Parc Taulí, que té l’objectiu de crear el “S-AVIS/ES: Laboratori d’Idees”, un espai on es treballarà innovació amb gent gran del Vallès per a la creació de nous productes i serveis destinats a l’envelliment actiu i saludable, i on participaran empreses, el Taulí i els ajuntaments de Sabadell, Barberà, Sant Quirze i Castellar del Vallès.