L’Escola Superior de Disseny Industrial (ESDi) es troba al capdavant de l’operació 3 d’ININVallès, la construcció de l’edifici Tecnodisseny, un centre per al disseny i la innovació  i la posada en marxa de programes de dinamització d’aquesta innovació oberta.

D’aquesta manera, l’ESDi és l’encarregada de la construcció d’un centre preparat des del punt de vista arquitectònic i tecnològic (espais, maquinària, laboratoris, recursos humans, etc.) per dur a terme actuacions de formació i testatge, amb l’objectiu de formar els joves estudiants de l’economia 4.0 ,específicament, en Strategic, Business & Product Design.  

L’edifici comptarà amb un espai de laboratori que compleixi amb els recursos tècnics d’última generació per fer possible el Design Thinking, la Creació i producció digital i robòtica, amb laboratoris de disseny d’experiència d’usuari, usabilitat, prototipatge i testatge. En definitiva: un espai d’experimentació on els prototips es puguin dissenyar, produir i testejar. 

També, una vegada l’edifici ja estigui en marxa, està prevista la posada en pràctica d’una nova metodologia de treball amb grups de ciutadans i consumidors, per a una incorporació útil de la perspectiva del consumidor a la ideació, desenvolupament i testatge de productes. La idea és que aquest centre estigui obert a qualsevol iniciativa empresarial o ciutadana que tingui el potencial de convertir-se en oportunitat de negoci, empresa emergent o PIME, o simplement pugui ser una aportació a la ciutadania des del punt de vista social o econòmic. 

Amb aquesta acció, es vol aconseguir posicionar el Vallès com a referent de l’Smart Design en l’àmbit nacional i europeu, impulsant també la promoció econòmica de Sabadell i del territori proper.