L’actual cap de l’Oficina de Valorització i Patents de la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Vallvé, és el responsable de l’operació d’aquesta entitat en el marc del projecte ININVallès. Explica que:

‘Actualment, estem creant una plataforma de vigilància competitiva que ajudi a les empreses innovadores a innovar d’una forma més eficient’

L’acció de la UAB s’emmarca en l’operació 2 del PECT ININVallès, l’Observatori d’Intel·ligència Competitiva, i té com a objectiu implementar i difondre un servei de vigilància tecnològica desenvolupant una eina i formant a les empreses del territori PECT en el seu ús. Així, la creació d’una plataforma que permeti la cerca d’informació tecnològica sobre patents d’un determinat camp d’actuació és una de les seves accions principals en el marc del projecte:

“Actualment, les bases de dades de patents contenen al voltant de 100 milions de documents. Nosaltres volem facilitar l’accés a les empreses del nostre entorn”.

Segons Vallvé, aquest recurs permetrà, no sols duplicar la recerca, sinó que també dotarà a les empreses del territori d’accés a aquelles patents, que ja no són vigents i que es poden aprofitar.

Vallvé va fer aquestes declaracions en el marc de la seva participació en la taula rodona que es va organitzar dins la jornada en línia ‘Vallès, territori innovador’.