ESDi ha estat la responsable d’aquesta primera cita, que ha coorgantizat amb l’Ajuntament de Sabadell

Iolanda Repullo, cap de Dinamització Empresarial del Vapor Llonch, Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, va ser l’encarregada de presentar la sessió, que va ser moderada per Eva Garrell, International Relations Director d’ESDi, qui també va ser l’encarregada d’introduir l’operació Tecnodisseny.

La jornada va comptar amb diverses presentacions que tenien la voluntat de mostrar la feina que s’està fent en aquests moments al territori per tal de potenciar sinergies i promocionar el territori ININVallès com a referent en aquest àmbit.

La primera presentació va anar a càrrec d’Emili Blanque, Spain Country Manager & Innovation Consultant de Visyon, empresa que potencia la innovació a través de tecnologies emergents i solucions creatives, com ara la realitat virtual, la realitat augmentada, hologrames i intel·ligència artificial. Després va ser el torn de Cristina Garrido, comissària adjunta de l’Smart City Expo World Congress i directora d’Innovació i Estratègia a Anteverti, empresa de consultoria independent que assessora ciutats, governs i empreses perquè innovin de cara a ser més eficients i sostenibles. En tercer lloc Miquel Martí, fundador i CEO de Onetap, empresa emergent de desenvolupament d’apps i xarxes Wi-Fi, que té l’objectiu de revolucionar la manera d’interactuar del públic en esdeveniments, espais culturals i espectacles.

En la taula rodona també hi van participar tres membres de l’equip investigador de Tecnodisseny, Marianna de Nadal, cap de l’Àmbit d’Experimentació i Aplicació del Disseny en l’àrea de Comunicació Visual; Carles Cabezón, responsable del Màster d’UI/UX, i Isona Ten, cap de l’Àmbit d’Experimentació i Aplicació del Disseny en l’àrea de Producte i Interiors. Entre els temes que es van debatre, es va tractar el paper de les tecnologies en el marc de les ciutats intel·ligents del futur i en la seva funció envers la societat perquè esdevingui més participativa, culta, segura, eficient, efectiva i ecològica. També, els costos ecològics, la fractura digital i el paper de les administracions van ser temes destacats del debat.

Les Jornades Empresarials d’ININVallès són sessions obertes en línia que tenen l’objectiu de crear un espai per compartir i generar idees al voltant de les operacions i les diferents actuacions del projecte, mentre es donen a conèixer a empreses, persones emprenedores i ciutadania del territori ININVallès.  Amb la voluntat de crear i potenciar sinergies entre les empreses i, al mateix temps apropar la ciutadania en aquest tipus d’accions. Precisament, un dels objectius acomplerts de la jornada va ser l’obertura d’un espai d’interacció amb les persones inscrites, que van poder plantejar les seves pròpies qüestions al grup de professionals.

La pròxima jornada serà organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i tindrà lloc a principis del mes de juny.