La Universitat Autònoma de Barcelona organitza la tercera Jornada Empresarial en línea d’ININVallès

El dijous 15 de juliol va tenir lloc la tercera jornada empresarial en línia d’ININVallès, organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona, sota el nom ‘Les patents i la vigilància tecnològica com elements bàsics per processos d’innovació’. En el marc del PECT, l’objectiu de la UAB és donar accés a una base de dades de patents d’arreu del món així com l’accés a una plataforma única de vigilància tecnològica personalitzada.

Iolanda Repullo, cap de Dinamització Empresarial, Vapor Llonch, Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, va ser l’encarregada de presentar aquesta tercera jornada empresarial d’ININVallès que va comptar amb la participació de Xavier Vallvé, cap de l’Oficina de Valorització i Patents de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Vallvé va fer una petita introducció a les patents i va presentar  ‘Discoveries’, l’eina de vigilància tecnològica desenvolupada per la UAB remarcant la importància de comptar amb una eina que permeti la cerca de patents:

‘Les patents, a més de ser molt importants per la vigilància tecnològica, també són claus per a analitzar un sector determinat, analitzar tendències sectorials, cercar competidors o col·laboradors, etc’.

Durant el transcurs de la seva ponència, també va presentar un cas pràctic sobre la utilitat de la plataforma de vigilància tecnològica.

En el final de la sessió es va dur a terme una ronda oberta de preguntes en què els assistents hi podien participar a través del xat de la plataforma i que va ser moderada per Júlia Mas, tècnica PECT de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, qui també va concloure la jornada.

Les Jornades Empresarials d’ININVallès són sessions obertes en línia que tenen l’objectiu de crear un espai per compartir i generar idees al voltant de les operacions i les diferents actuacions del projecte, mentre es donen a conèixer a empreses, persones emprenedores i ciutadania del territori ININVallès.  Amb la voluntat de crear i potenciar sinergies entre les empreses i, al mateix temps apropar la ciutadania en aquest tipus d’accions. Precisament, un dels objectius acomplerts de la jornada va ser l’obertura d’un espai d’interacció amb les persones inscrites, que van poder plantejar les seves pròpies qüestions al grup de professionals.